0768-76 24 88 annika@orera.nu

Använder du din röst?

woman-99045_640Idag, på internationella kvinnodagen, funderar jag över bland annat mitt företagsnamn, Orera kommunikation. Den som orerar tar plats och breder ut sig, talar vitt och brett utan att bekymra sig om ifall det är tillåtet eller ej.

Oratorn vill föra fram ett budskap. Idag har jag anledning att tänka på dem som kom före mig som inte fick säga sin mening, som inte räknades. De som inte hade rösträtt. Min mormor Hilma och min farmor Betty föddes båda två innan kvinnor hade rösträtt. De föddes alltså utan möjlighet att medverka i ett samhälle som kallades demokratiskt.

Mormor var sömmerska och farmor bagerska. De jobbade, uppfostrade barn och skrattade med mig när vi lekte. Jag kom aldrig på tanken att fråga dem hur det var innan kvinnor hade rösträtt. Den ena var kring tio år och den andra i tidiga tonåren 1921.

 

Du har läst ett inlägg i utmaningen #Blogg100. Info om utmaningen här: http://bisonblog.se/2014/02/blogg100-tredje-gangen-gillt

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>