0768-76 24 88 annika@orera.nu

Fredag = FFSE-dag på Twitter!

twitterfagelKänner du dig som en dununge vad gäller kvittrande? Du kommer ett steg närmare flygfärdig när du vet vad #FFSE är – ett jättebra sätt att dela med dig av vad du tycker bäst om för tillfället på Twitter och att också få veta vad andra rekommenderar.

En #, hashtag eller fyrkantstagg (brädhög enligt vissa), är en symbol som gör att allt du taggar med # blir sökbart och hamnar på en lista. Testa att söka #socialamedier på Twitter, Facebook, G+ eller Instagram och se vad som händer.

#FFSE betyder ”Follow Friday Sverige”. Om man vill tipsa om en twittrare som man tycker att andra bör upptäcka ger man detta konto en #FFSE.

Vana kvittrare (ja, jag gillar att skriva ”kvittra”) tvistar om ifall denna hashtag verkligen har någon effekt på spridningen – om den egentligen är värd någonting. Det finns kotterier på Twitter som bara tipsar om varandra, men personligen tycker jag att FFSE är en trevlig företeelse. Med mitt sparsamma twittrande, i jämförelse med hur jag arbetar med Facebook, tyckte jag det var roligt när jag blev uppmärksammad. Det blir alltså ett slags nätverkande där man medverkar till större spridning och gör andra synliga.

Sophia Sundberg är Twitterexpert, nätverksproffs och författare till ”Twitterboken: Smarta tips från första kvittret till att flyga fritt”. I det här blogginlägget, som jag även har länkat till i ingressen första gången jag nämner FFSE, kan du läsa mer om FFSE – hur, varför och för/emot ibland vana kvittrare.

Med Sophias egna ord:

” Jag tror den främsta anledningen till att man eventuellt inte gillar denna hashtag är då den inte används så som det är tänkt, dvs man missar att motivera sin rekommendation och istället skriver ”bäst på Twitter” ”finaste” ”måste bara följa” osv. Alltså man ger ingen förklaring till varför man skall följa just de kontona. Jag tror inte heller att den typen av rekommendation leder till att så många nya följer dessa konton.

Jag förespråkar starkt att man alltid motiverar varför man rekommenderar ett konto så man som läsare förstår vilken kategori av twittrare det är som rekommenderas. Själv är jag t.ex. mycket intresserad av och brinner för småföretagarfrågor, entreprenörsskap, företagande så när jag ser en #FFSE där någon rekommenderar ett konto som skriver om dessa frågor så går jag alltid in och kikar på kontot och många gånger, börjar följa.  Så när du använder #FFSE ge gärna en kort motivation till varför.”

 

 

I blogginlägget finns också en lista över de åsikter Sophia samlat in om FFSE och en genusmässig betraktelse över vem som ger mest FFSE.

 

 

 

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>