0768-76 24 88 annika@orera.nu

Pressinfo: Internet i fokus 9 okt i Ystad. Nytt för i år – startups!

Internetifokus9okt13

Pressinfo 130904

Internet i Fokus, Ystad 2013: Innovation, utveckling och startups

Förutom kavalkaden av proffstalare lyfter Internet i fokus den 9 oktober fram skånska startups och sänder paneldebatt live till alla gymnasieskolor i Skåne. Nya entreprenörer presenterar sina idéer och knyter kontakt med besökare ur alla branscher.

Innovation & startups
I år satsar Internet i fokus på temat ”Innovation och utveckling i Skåne”. Vi ger nya skånska entreprenörer chansen att bli upptäckta genom att ställa ut kostnadsfritt och presentera sin idé till hundratals besökare på konferensen. Under dagen kommer en startup lottas fram för att få presentera sitt koncept på scen.

– Detta är ett perfekt tillfälle för nya kreativa företagare att presentera sin idé, nätverka och träffa nya affärspartners, investerare eller framtidens arbetsgivare, säger David Klein, konferensens grundare, som också berättar att möjligheten för unga entreprenörer att visa upp sig kommer att ingå vid alla konferenstillfällen framöver.

Proffsen delar med sig
Precis som övriga år håller konferensen hög kvalitet vad gäller talare som alla är proffs på sina respektive områden. Se mer info på http://internetifokus.se. Lista över talare längre ner i meddelandet.

Paneldebatt sänds live
Paneldebatten som leds av dagens moderator Teddy Landén behandlar ämnet ”Konsten att tänka efter före”. Hur påverkar daglig användning av sociala medier oss, från det att vi stiger upp tills vi lägger huvudet på kudden? Hur agerar vi i det enorma informationsflödet?

– Mobila plattformar och sociala medier genomsyrar hela vårt samhälle, både för företag och privatpersoner. Med nya förutsättningar kommer också nya krav på hur vi inrättar våra liv och ställningstaganden, säger David Klein, som påpekar att det är nu vi banar väg för framtiden.

Debatten kommer sändas live bl a till alla gymnasieskolor i Skåne. I panelen:

Claes Magnusson – rektor på Malmö Yrkeshögskola, expert inom mobil- och apputveckling

Micke Krona – medieforskare/universitetslektor på Malmö högskola

Marijana Barisic – leg. psykolog på PYMA AB

Årets talare är:

Claes Magnusson, Malmö yrkeshögskola – Mobil marknadsföring

Malin Ström, CUIRL – Affärsstrategier i sociala medier

Jacqueline Kothbauer, Mediababe – Bygg ditt personliga varumärke

Rebecka Lindhe, Garantikoll – Marknadsföring med Pinterest

Mathias Thulin, ProspectEye – Så gör du affärer B2B på webben

Moderator: Teddy Landén, frilansjournalist och producent på Constrictor Vision

Mer information: http://internetifokus.se

Facebook: https://www.facebook.com/internetifokus

Högupplösta bilder finns att tillgå på begäran.

Kontakt:

David Klein – grundare, projektledare

070-415 61 70, infoAinternetifokus.se

Carina Månsson – eventansvarig Ystad

073-414 66 66, infoAbliberord.com

Om konferensen
Internet i fokus är med ca 1000 besökare per år en av Skånes största återkommande konferenser inom webb och digitala medier. Konferensen arrangeras i Malmö och Ystad är en mötesplats för skapare och användare av webben. Internet i Fokus bidrar till ökad kunskap om möjligheterna på nätet och är en kontaktyta för företagare i regionen. http://internetifokus.se