0768-76 24 88 annika@orera.nu

FB: Så slår du ihop gillasidor/företagssidor

FacebooklogoDet finns klara vinster med att slå ihop två snarlika gillasidor för ett företag eller en organisation.

Camilla Bondareva, kommunikationschef på Visit Luleå om sammanslagningen nu i veckan, då Visit Luleå och Luleå.nu blev Luleå.nu på Facebook ( I det här fallet är det intressant att notera att sidornas respektive målgrupper inte var samma och inte ens förväntas ha samma modersmål):

Varför slog ni ihop gillasidorna?
- Båda sidorna är ett verktyg för platsmarknadsföring, med något skilda målgrupper. Visit Luleås sida riktade sig till besökare och Luleå.nu till boende. Vi tyckte att arbetet med sidorna behövde effektiviseras och såg ingen anledning att hålla isär dem längre. Inlägg som är intressanta för utländska turister kommer att göras på både engelska och svenska.

Vad vinner ni på att slå ihop sidorna?
- Vi får ett bredare och mer attraktivt innehåll på sidan. Det är också ett sätt att samla våra resurser. Vi får fler redaktörer, vilket kommer att öka inläggsfrekvensen och förhoppningsvis även dialogen.
Så här slår du ihop två sidor:

  1. Klicka på Inställningar överst på sidan som du vill behålla
  2. Klicka på Slå ihop sidor och klicka på Slå ihop dubblerade sidor
  3. Klicka och markera rutan bredvid den sida du vill slå ihop
  4. Klicka på Slå ihop sidor och följ anvisningarna på skärmen
När du slår ihop sidor kombineras alla dina gilla-markeringar och incheckningar, men allt annat innehåll som inlägg, foton och användarnamn tas bort permanent från de sidor du slår ihop.Innehållet på sidan du vill behålla kommer att vara oförändrat, förutom tillägget av gilla-markeringar och incheckningar som slogs ihop från den andra sidan. Obs! Sidan du inte vill behålla tas bort från Facebook och det går inte att separera dem igen.
Möjligheten att slå ihop sidor bara tillgänglig för sidor som representerar samma sak och har liknande namn. Om sidorna har fysiska platser måste adresserna överensstämma.
Om du inte ser alternativet för att slå ihop dina sidor betyder det att dina sidor inte kan slås ihop. Om du ser alternativet för att begära en sammanslagning av sidorna granskas din begäran av Facebook.
Du har läst ett inlägg i utmaningen #Blogg100. Info om utmaningen här: http://bisonblog.se/2014/02/blogg100-tredje-gangen-gillt

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>