0768-76 24 88 annika@orera.nu

Tisdagstipset: Ta bort/dölj en gillasida

FacebooklogoMina uppdragsgivare behöver oftast hjälp med att rigga sina företagssidor och med övrig digital strategi och genomförande. Ibland kan de behöva plocka ner en sida som de inte längre behöver. Här kommer en enkel guide steg för steg till hur man gör detta.

Det är bara administratören själv som kan plocka bort sidan. Jobbar du med en kommunikatör eller sociala medier-konsult kan du som är företagare antingen plocka bort sidan själv med hjälp av denna guide, eller så går du in och gör konsulten till administratör. Konsulten får då inte tillgång till ditt lösenord.

Såhär lägger du till en administratör till sidan:

1. Befinn dig på sidan.
2. Titta högst upp i fönstret, där det står Sida, Aktivitet, Statistik, Inställningar.
3. Klicka på Inställningar.
4. Titta längst till vänster, på sidan som börjar med ”Allmänt”. Längre ner står det ”Administratörsroller”.

Såhär gör du för att ta bort sidan:

1. Befinn dig på sidan.
2. Titta högst upp i fönstret, där det står Sida, Aktivitet, Statistik, Inställningar.
3. Klicka på Inställningar.
4. Titta uppifrån och ner, högst upp har du ”Sidans status”. Där kan du ändra mellan ”Publicerad” och ”Dölj sida” om du tycker det är för radikalt att plocka ner den helt. Längst ner har du ”Ta bort din sida”.  Förut var det så att man inom en 14-dagarsperiod kunde återställa sidan. Efter den tiden fick man ett meddelande och kunde då bekräfta att sidan var borttagen eller att den skulle upp igen. Jag är osäker på hur detta hur detta fungerar numera. Den som vet får gärna meddela i kommentarsfältet.

Vad vill du veta mer om i ämnet digital kommunikation?

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>